Verwerking

Simons & Decru verwerkt uw vis met de grootste zorg

De verwerking van uw vis verloopt met de grootste zorg

Simons & Decru koopt op de veiling vis in grote loten op. We stoppen de vis onmiddellijk in het ijs, zodat de koudeketting niet onnodig onderbroken wordt. Zodra de vers aangevoerde vis in de werkruimte binnenkomt, kunnen we beginnen met het kuisen, ontgraten en fileren. Dit gebeurt zo goed als altijd volledig op ambachtelijke wijze: er zijn immers weinig machines die even nauwkeurig en even snel werken als een geoefende visfileerder. Na de verwerking wordt de vis zorgvuldig verpakt volgens de bestellingen die we binnenkrijgen.

Zo kunnen we de producten probleemloos op maat van de klant in porties onderverdelen.

Strenge controles waken over de kwaliteit

Bij ons kunt u er zeker van zijn dat de vis in alle stappen van het proces kerngezond is en blijft. Dit komt doordat de kwaliteit wordt gewaarborgd via interne controleplannen als het HACCP (Hazard and Critical Check Points). Dat is een soort van zelfcontrole op het bedrijf: wanneer worden de trucks gereinigd of de messen ontsmet? Hoe vaak wordt er nieuwe kledij aangetrokken of wordt de vloer gereinigd? Deze dingen worden allemaal op de voet gevolgd.
Regelmatig laten we ook een wateronderzoek verrichten door erkende labo’s. Daarbij worden onze ijsmachines chemisch en bacteriologisch onderzocht. Geen overbodige luxe, want we produceren zo’n 9 ton ijs per dag. Stalen van de vissen die bij ons binnenkomen, worden opgestuurd naar het labo voor een bacteriologisch onderzoek. De resultaten hiervan worden overgedragen aan het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).
Slechts weinig visverwerkingsbedrijven kunnen een palmares voorleggen als dat van Simons & Decru. We besteden zeer veel aandacht aan de manier waarop we omgaan met onze producten. Dat is dan ook waarom u kunt proeven dat een vis van bij ons werd geselecteerd en verwerkt met liefde voor het vak.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mhzNwfwdCzs" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Hebt u vragen?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bestellingen kunnen ook gemaakt worden via FAX

Vismijnlaan 26
8400 Oostende

TEL 059 32 20 38
FAX 059 33 03 54
MAIL info@simons-decru.be
BTW  BE 0405.291.041