Aanvoer

van verse vis over heel Europa

Aanvoer van verse vis over heel Europa

Elke ochtend om 6u30 wordt er op de veilingen van Oostende, Nieuwpoort en Zeebrugge vers aangevoerde vis geveild. Onze inkoper maakt ter plaatse een selectie en brengen een bod uit. De aankopen worden onmiddellijk door ons eigen koeltransport naar het pakhuis gebracht, waar het handmatige fileren en kuisen van de aangevoerde vis plaatsvindt.

Mee met de tijd

Een generatie geleden bestond het aanbod van Simons & Decru slechts voor ongeveer 20% uit ingevoerde vis en 80% door onze Belgische vloot aangevoerd vis. Vandaag zijn de rollen omgekeerd en wordt bijna 80% ingevoerd. Sinds enkele jaren zien we ook een opmerkelijke stijging van de vraag naar internationale vissoorten. Mensen gaan op reis en ontdekken nieuwe vissoorten die ze graag thuis ook eens zouden proberen.

Gelukkig kan dat! Sinds de opkomst van het internet is het een koud kunstje om met een druk op de knop uitheemse vis aan ons assortiment toe te voegen. We voerden traditioneel al heel wat in uit Denemarken en Nederland, maar sommige van de nieuwkomers zijn bijvoorbeeld afkomstig uit IJsland Noorwegen, Zweden en Engeland. Dankzij het snelle Europese luchttransport kunnen we een 12-tal uur na onze bestelling de vis al aanbieden aan de klant.

Ervaring en vakkennis: onze grootste troef

De aanvoer van verse vis is zeer afhankelijk van de visquota. Soorten die het ene jaar gevangen mogen worden, mogen dat het volgende jaar niet meer. Bij Simons & Decru kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring kort op de bal spelen. Lukt het niet om een bepaalde vissoort aan te voeren, dan gebruiken we onze uitgebreide kennis om de klant een gelijkwaardig alternatief aan te bieden.

Simons & Decru is een van de oudste visverwerkende bedrijven in België. We blijven erg trouw aan zowel onze klanten als onze leveranciers. Hierdoor weten onze klanten dat ze steeds verse producten van de hoogste kwaliteit op hun bord krijgen. Kom gerust eens naar de veiling en ontdek het zelf!

Hebt u vragen?

U kunt ons ook altijd bellen!

Bestellingen kunnen ook gemaakt worden via FAX

Vismijnlaan 26
8400 Oostende

TEL 059 32 20 38
FAX 059 33 03 54
MAIL info@simons-decru.be
BTW  BE 0405.291.041